Lungefysioterapi ved Daniel Mowitz

Denne behandlingsform er specielt god hvis du har diagnoser som Long Covid, Cystisk Fibrose, Astma, KOL eller åndenød.

Lungefysioterapi til patienter med Cystisk Fibrose (CF) varierer meget verden over. I Danmark har man siden 80’erne anvendt PEP (Positive Expiratory Pressure) maske/fløjte-behandling. Denne beslutning var et resultat af en undersøgelse foretaget på Rigshospitalet. I dag anvendes PEP masken/fløjten på baggrund af nyere undersøgelser. Dels undersøgelser som påviser, at lungefysioterapi til patienter med CF er bedre end ingen lungefysioterapi dels undersøgelser, som påviser, at PEP maske/fløjte-behandling er lige så god som anden lungefysioterapi til patienter med CF.

Behandlingen udføres af vores fysioterapeut Daniel Mowitz, som er uddannet i lungefysioterapi og har arbejdet på lunge/infektionsmedicinsk afdeling

Senfølger efter corona
Efterhånden som du kommer dig fra senfølgerne efter COVID-19, arbejder vi med vejrtræknings-teknikker, generel mobilitet og styrke øvelser der vil hjælpe dig til at forbedre din daglige funktion.

Fysisk aktivitet
Ved fysisk aktivitet får man en dybere vejrtrækning og derved en bedre luftgennemstrømning af lungerne. På den måde kan luften komme om bagved slimet og åbne tilstoppede luftveje. For patienter med CF kan fysisk aktivitet, med høj intensitet, hjælpe til at “skubbe” slim opad og dermed gøre det nemmere at hoste op. Fysisk aktivitet er derfor et godt supplement til PEP masken/fløjten, men kan ikke erstatte denne. Under aktiviteten er det vigtigt, at man bliver forpustet og har svært ved at snakke samtidig med at man træner. Fysioterapeuten kan rådgive ang. forskellige former for sport og hjælpe med at finde den sportsgren, som passer bedst til den enkelte.

Kontakt og tidsbestilling:
Du kan kontakte Daniel på daniel@ronnebaerallefysioterapi.dk for spørgsmål eller tidsbestilling. Du kan også ringe til klinikken på tlf. 49220110 alle hverdage mellem 8:00 & 13:30.

Seneste nyheder