Inkontinens, bækkenproblematikker og underlivssmerter

Inkontinens:
Behandling foregår v. gynækologisk-obstetrisk fysioterapeut Christina Neesgaard.
En svag bækkenbundsmuskulatur er for rigtig mange hovedårsagen til problemer med både urin og / eller afføringsinkontinens. Det kan være en udfordring at “holde tæt” i dagligdagen, når der grines, nyses, hostes eller dyrkes motion. Nogle oplever hyppige toiletbesøg eller efterdryp. Det er muligt at afhjælpe eller helt at fjerne disse problemer med blære – og / eller bækkenbundstræning. Bristninger i forbindelse med fødsel eller prostataoperation kan ligeledes forårsage inkontinensproblemer, hvor efterfølgende bækkenbundstræning kan være en god hjælp.

For at bækkenbundstræning skal have en effekt er det vigtigt, at den udføres korrekt. Hos Rønnebær Allé Fysioterapi har du mulighed for at få testet din bækkenbundsmuskulatur for dels at få vurderet styrke og udholdenhed, og dels for at sikre, at der trænes med den rette teknik.

Bækkenproblematikker:

Skyldes graviditetsgener, lænd – og bækkensmerter ved bækkenløsning eller bækkendysfunktion, kan vi hjælpe med information omkring hensigtsmæssige hvile – og arbejdsstillinger, og afhængig af problemet udføre mobilisering, udspænding, massage samt instruktion i forhold til træning.

Prolapser i form af cystocle, rectocele eller uterusprolaps, henholdsvis fremfald af blære, endetarm og livmoder, der kan give tyngdefornemmelse og ubehag på bækkenbunden, kan også med god effekt behandles med bækkenbundstræning og i bedste fald forhindre operation.

Underlivssmerter:

Der kan være mange årsager til underlivssmerter, men skyldes smerterne muskelspændinger / myoser i bækkenbundsmuskulaturen eller i den omkringliggende indre bækkenmuskulatur kan det behandles fysioterapeutisk. Muskelspændinger opstået i forbindelse med diagnoser såsom dyspareuni ( smerter ved samleje ), vaginisme (ufrivillig muskelsammentrækning af skeden) og vulvodyni (kronisk, smertefuld tilstand i underlivet hos kvinder) er derfor muligt at behandle.

Uanset problematik består indledende undersøgelse altid af en grundig snak, for at afdække problemet, samt relevant information om bækkenets / underlivets anatomi og funktion. Bstemt af problematik undersøges vaginalt og / eller analt, hvor bl. a. bækkenbundens styrke, udholdenhed og koordination testes. Spændingsgraden i muskelvævet samt eventuelle skader vurderes. Undersøgelse og test er med til at sikre at behandling samt træning tilpasses den enkelte patient.

I undersøgelsen og behandlingen kan det være nødvendigt, at gøre brug af et bio-feedback måleapparat eller ultralydsscanner. Dette vil altid foregå efter aftale og accept fra patienten, da der er fuld egenbetaling forbundet med brugen af disse. Se pris nedenunder.

Både undersøgelse og behandling foregår med stor respekt og diskretion, og kun med patientens samtykke.

Der ydes tilskud til behandlingen fra den offentlige sygesikring, hvis man har henvisning fra egen læge eller gynækolog.

Ved medlemsskab af Sygeforsikringen Danmark ydes der tilskud til behandlingen, dette uanset om du har en henvisning eller ej.

Klik her for priser